CMS kiezen, WordPress, Drupal of Joomla

 

 

Geen kennis van hoe of een website gemaakt wordt, dan is deze pagina voor u niet van belang. Maar wilt u toch wat meer diepgang in de mogelijke CMS-systemen, dat is dit voor u.

Wanneer u een website wilt maken is het kiezen van het juiste CMS gelijk ook het moeilijkste deel. Waarvoor moet u kiezen, wordt het WordPress, Drupal of Joomla? Alle drie zijn ontwikkeld op basis van PHP en MySQL maar kennen ieder voor zich hun eigen voor- en nadeel. Daarnaast behoren Typo3, html en php tot de mogelijkheden. Meer dan 30 jaar maken wij websites, wij zetten ons graag in om de juiste keus te maken voor het meest geschikte project CMS.

 

WordPress
WordPress is wereldwijd het meest gebruikte systeem. Het kenmerkt zich door een brede inzetbaarheid en is uitstekend geschikt voor blogs, corporate sites, nieuws en magazine- en nieuwssites.
WordPress heeft het grote voordeel dat vrijwel iedereen er snel mee kan werken. Het is aanpasbaar voor allerlei functies, kent ontelbare thema’s en kan zeer goed geoptimaliseerd worden voor mobiel gebruik.
Voor het maken van een webwinkel, biedt WordPress veel mogelijkheden voor een fraai werkende e-commerce site.

 

Grootste nadeel: een groot content met veel (100.000) bezoekers per dag vereist een goede instelling om een merkbare vertraging te voorkomen.

 

Drupal
Drupal kent de meeste opties, maar vereist kennis van zaken. Ideaal voor: Corporate, magazines, community, intranetwebsites.
Als u site met grote aantallen data moet omgaan, stabiele site met sterke beveiliging en stabiliteit wil dan is Drupal een krachtige CMS.
Drupal zetten we in bij grote websites. Voor beginners en kleine websites is Drupal vaak iets te veel van het goede.
Enkele grote voordelen zijn: krachtig en technisch het meest geavanceerd. Pagina’s laden snel en geven snel respons. Enorm flexibel, blijft stabiel bij grote aantallen bezoekers en is het best beveiligd.

 

Grootste nadeel: Drupal vereist een goede basiskennis van PHP en HTML en PHP en kent daarmee een steilere leercurve dan WordPress of Joomla.

 

Joomla
Joomla wordt vooral gebruikt bij sites welke moeten voldoen aan de stabiliteit van een gewone website met standaard mogelijkheden zoals een blog, een forum, een statisch of dynamisch front-end. Daarnaast is Joomla ook ideaal bruikbaar voor kleine tot middelgrote webwinkels.
Joomla is gebruiksvriendelijk en perfect voor corporate websites en magazine websites.

 

Grootste nadeel: aanvullende modules zijn beperkt en kent geen ingebouwde SEO-ondersteuning. Het werken met Joomla is aanmerkelijk gemakkelijker als met Drupal, maar minder gemakkelijk dan WordPress.